20 Kasım 2014 Perşembe

AZ DAHA DOLANDIRILIYORDUM...


Her şey bir ay kadar önce bu fotoğrafı instagramda görmemle başladı...Bugün eşimin doğumgünü..Ben de yaptırayım dedim...Yaptırdım da, Pazartesi günü ödemeyi yapacağım zaman satıcı bana şube kodunu 0 ile başlayan bir kod söylemişti ama ben internet bankacılığından ödeme yapacaktım,  Başlayan bu şubeye yaptım..Nasıl olursa bir yanlışlık olursa geri ödeniyor çünkü..Sonra satıcıya ödemeyi yaptığımı kargoyu yollamasını söyledim..Bana ödemenin yapıldığını söylemedi...Eşimin doğum günü olduğu için ben de risk almak istemedim bu sefer IBAN kullanarak yatırdım..gene satıcıya maille paranın yatıp yatmadığını sordum..Parayı alana kadar her maillerime saniyesinde cevap yazan satıcı 2 saat cevap yazmadı..Beni aldı bir korku tabi kesin dolandırıldım diye düşündüm. Neyse ısrarlı maillerim sonucunda iki saat sonrasında şöyle bir cevap yazdı: Benim de bir hayatım var her saniye size cevap yazamam...Kargoyu yollamasını söyledim..Parayı kontrol edip yollayacağını söyledi..O akşam bana bir takip no yollladı da..Benim sinirim bozulmuştu bir kere daha cevap yazmadım..Ama parayı iki defa yatırdım ya birisinin iadesini bekliyorum hala..
Bugüne kadar iade edilmeyince çerkezköy şubesini aradım, ve ikisinin de satıcını hesabına yattığını öğrendim.Hemen mail attım böyle böyle bir tanesini iade et diye, yalnız onun hesabı halkbank benimki akbank atm den yatırıcam para kesilir dedi..Ben de dedim 10 tl kesiliyor internet bankacılığına üye olun siz de madur olmayın ben de olmayayım.Cevap ne olsa beğenirsiniz: Ben internet bankacılığı kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum..Benim bir hatam yok, hata sizin paranızı eksik yatırıcam..Ben de bu sırada verdiği takip no ile kargo sorgulaması yapıyorum bu numara hatalı diyor sistem bana...E eşimin de doğum günü kurabiyeler hala gelmemiş...Ben onlara güvenip başka bişey yapmamışım..İyice sinirlendim tabi...DEDİM Kİ ASLA KABUL ETMİYORUM, BEN NE KADAR YATIRDIYSAM SANA O KADAR YATIR..Başladık biz karşılıklı maillerle tartışmaya...O diyor benim hatam değil, niye iki kere yatırdın ben diyorum bana bilgi vermedin yattığına dair ben de yatmadı zannettim..Ben diyorum bana kurabiyelerin elime çarşamba günü geçeceğine dair söz vermiştin hala gelmedi...Bana hala küstahca cevaplar yazmaya devam ediyor. En sonunda o kadar sinirlendim ki instagram hesabındaki bütün fotoğrafların altına bu satıcıya güvenmeyin ben çok sorun yaşadım yazdım..Farkedince hepsini silip beni engelledi tabi...Ben de bu işin peşini bırakmayacağımı gerekirse başka hesaplar açıp müşterilerine olanları bir bir anlatacağımı söyledim...Neyse ki en sonunda paramı tam olarak yatırmış..Bu da bana ders olsun bir daha instagramdan alışveriş yaparsam ne olayım..
SİZ SİZ OLUN TANIMADIĞINIZ BİLMEDİĞİNİZ KİŞİLERDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN...NE GÜNLERE KALDIK ARKADAŞ YAA..

18 yorum :

  1. Bu tur konularda gercekten cok dikkat etmek gerekiyor. Cevreden satici hakkinda bilgi almadan ise girismemek en iyisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen çok büyük ders oldu bana da ..teşekkürler.

      Sil
  2. gerçekten çok sıkıntılı bir durum olmuş canım neyseki dişli çıktın:)bize de ders olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet özellikle yazdım zaten, yazdım ki sizler de bu tarz sıkıntılar yaşamayın.

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun. Ben şahsen internet üzerinden alışveriş yapmaktan çok hoşlanmıyorum, nedense bana internetteki herşey gibi alışverişte sanal geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında ben de sevmiyorum, dokunmadan görmeden almayı ama küçük bir eyrde yaşıyorum, aradığım çoğu şeyi bulamıyorum bu yüzden mecburiyetten internete basvuruyorum..

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Dikkatli olmakta fayda var demek ki instagram üzerinden. Neyse ki sizde üzerine gitmişsiniz. Kurabiyeler geldi ama değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler..kurabiyeler hala gelmedi maalesef..

      Sil
  5. Gelmiş tabi, resimdeki ajanda kurabiyenin tarihine dikkat etmemişim :) tekrardan geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oradaki tarih eşimin doğumgünü ama ne yazık ki kurabiyeler bugün de gelmedi.

      Sil
    2. hala mı yok? Çok ayıp etmişler yalnız.

      Sil
    3. bugün de gelmedi..bakalım yarından umutluyum:)

      Sil
  6. Gerçekten insan güvenemiyor kimseye. Aynı problemi geçen instagramda bir arkadaş yaşamış hemde nişanında kıza gösterilen fotoğrafla gönderilen pastanın uzaktan yakından ilgisi yoktu evde daha güzelini yapabilirdi ve dünyanın parasını almışlar. Bu işten para kazanılyorsa hakkın vermek gerekiyor. Kul hakkı sonuçta çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğrudur..benim kurabiyelerim henüz gelemdi bakalım geldiğinde neler yaşıcam o da meçhul...teşekkür ederim..

      Sil
  7. İşte bu yüzden internet alışverişi yapmıyorum. Kapıda ödeme varsa güvenilir bir yerdir aklında bulunsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha ben de yapmam zaten oyy..en güzel günümüz de mahvoldu..

      Sil
  8. aynen katılıyorum bilmediğimiz kişilerden alışveriş yapmak hataaa... sadece kapıda ödeme olanlardan yaparım..neyse ucuz atlaşmışsınız takipteyim bloğunuzu bende bloğuma beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz ben de sizi takibe aldım hayatreçelii..

      Sil

teşekkürler