11 Kasım 2014 Salı

Acemiliğin böylesi...

Oku oku da bol bol gül arkadaşım...Gene ne mi yaptım..Şu kalıp işine el atayım diyordum uzun zamandır attım da..Bu kazağı da diktim üstelik fena da olmadı hani:)

yakın çekimler..


Etek ucu detayları..


Gelelim hikayeye..Yapmak istediğim model aşağıdaki 2013 mart burda sının pratik dikiş modeliydi..Model 6 B yazıyodu ben de çok biliyorum ya açıklamaları falan okumadan paftalarda ki büyün 6 numaralı kalıpları şablona aktardım sonra bi güzel de kestim..Sonra BAKTIM BAKTIM ELİMDEKİ PARÇALAR HİÇ DE KAZAĞA BENZEMİYOR..
Neyse açıklamaları okudum meğer bu kazağın kalıpları yokmuş pratik kesim olarak vermiş:)



Ama ben kalıpla çalışmak istiyordum vazgeçtim ondan.. 2014 OCAK bURDA KLASİKLER dergisinden aşağıdaki elbisenin kalıplarını çıkardım tabi kısa olarak..Bu sefer de paftalardaki kol kalıbını kola benzetemedim başka bir modelin kol kalıbını çıkardım..Neyse efendim böylece üstteki kazağı diktim..Sonra giydim ki ne göreyim kollar sıkıyor, bir türlü omza yerleşmiyor bir tuhaf duruyor fln..Eşime de dedim bu kollarda bir tuhaflık var ne sence dedim ama anlamadı tabi ki..


Sonra uyudum bugün de adamakıllı düşündüm hata ne diye...dergileri yeniden okurken farkettim ki bu elbise reglan kolluymuş..Yani ben REGLAN KOL YERİNE GİTMİŞİM DÜZ KOL TAKMIŞIM KAZAĞA:)
Acemiliğin de böylesi diyorum, yani hem dikiş bilmiyorum hem de doğru düzgün okumuyorum yazanları, neyse efendim bütüüün bunlara rağmen ilk kalıplı dikiş denememi sevdim, itiraf edeyim pratik dikişten kolay geldi...Yalnız yakasını yapmak çok zor geldi yaa..Esen ce kalın efem:)

18 yorum :

  1. :)))) harikasın . gerçekten, reglan kola normal kolu takmaya çalışmışsın ya. İlerde hatırlayınca yüzünde tebessüm oluşturacak güzel bir anı olmuş. Hata yapa yapa bir şeyler öğreniyor insan. Bu da onlardan biri olmuş. Kocaman sevgilerimi yolluyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azindan hatami buldum sonradan tesekkurler.

      Sil
  2. ;D oluyor böyle dalgınlıklar hep.burdanin kaliplari bazen cok sekilsiz duruyo gercekten birde acklamalari tam olarak okumasakta bi gözden gecirmek en iyisi.en önemlisi orda yazan sıralamaya dikkat etmek gerekiyor bende bunu çook sonradan anladm;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama o reglan kol kalıbı da hiç kola benzemiyodu ki arkadaşım yaa...kesinlikle bundan sonra herşeyi okuycam ben biraz da bebekten dolayı az vaktim olduğu için okumadan hızlıca yapıyım demiştim ama :(

      Sil
  3. Kıyamam yaaa ama çook güldüm ilahi ne diyeyim sana bilemedim :))))) Olsun değişik bir model çıkarmışsın ortaya ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama hep ben kendi kendime ettim, kazağı dikerken bu güzel oldu galiba giyebilecem deyip durdum ama ne yazık ki bu da çöp..

      Sil
  4. hay sen çok yaşa emi:):):)Evet bebişle nasıl acele ederek yaptıgını tahmin edebiliyorum:)Bende de bu ara aşırı bir dikiş merakı var ama makinanın başına adamakıllı oturamıyorum ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa evet zaman geniş olsa hızlı ilerleme kaydedicem aslında ama, neyse ilerde düşünüp düşünüp güleceğim bir anı oldu bu da:)

      Sil
  5. Hem bizi hem kendini güldürdün ama değer bence. Kesinlikle kalıpla uğraşmadan koy kazağını kes derim yeni öğreniyorsun madem nasıl alışırsan öyle gider.esneme payı olan kumaşlarla çalışırsan hata payı az olur. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında bu kazağa kadar hep pratik kesmiştim ama kol yapamıyorum pratik keserek, genelde penye ile çalışıyorum zaten:) teşekkürler..hep zaten kendi kendine öğrenenlerden cesaret alıyorum:)

      Sil
  6. Çok hoşsun yaa,bi de güzel anlatmışsın ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özellikle yazıyorum ki ilerde bakıp bakıp güleyim:)

      Sil
  7. hahahaa hoş bir anı olmuş :) ama şaka maka güzel birşey çıkmış ortaya yine de, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten de öyle oldu...teşekkür ederim...

      Sil
  8. Demek insan yeni öğrenirken oluyormuş öyle. Ben de bu yaşıma kadar keçeden kurdele nakışına, örgüden ahşap boyamaya ve hatta kumaş boyamaya kadar her işten bir tutam yapmış biri olarak dikişe hiç bulaşmamıştım, bu konuda kendime güvenemiyordum ama en sonunda ona da bulaştım ve şimdiye kadar üç parça diktim ama paylaşamadım çünkü hiçbirisi istediğim gibi olmadı malesef. Ne olursa olsun pes etmek yok. Eşim her ne kadar saatlerce uğraştığıma gülse de vazgeçmek yok. bir çeşit terapi sonuçta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa niye paylaşmadınız ki...burda benden kötü diken yok ama ben yine de paylaşıyorum:)hem arkadaşlar o kadar güzel cesaret veriyorlar ki böylece pes etmeden tekrar takrar dikiyorum:)

      Sil
  9. Ne güzel anlatmışsınız! İnsan hatalarından öğreniyor en iyi. Kendimden biliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ben bi daha o dergide yazanları satır satır okumadan kalıp çıkarmaya kalkar mıyım,asla:)

      Sil

teşekkürler